Günümüz dünyasında internet, otellerin müşteri edinimlerindeki en önemli kaynaktır. Bu nedenle otellerin internet varlıklarıyla her zamankinden daha fazla ilgilenmesi gerekiyor. Bu varlığın büyük bir kısmı çevrimiçi incelemeler ve müşteri puanlarından oluşmaktadır. Bir otel için, internetteki kötü bir derecelendirme, kârlılığı büyük ölçüde azaltabilir ve otel itibarına zarar verebilir. Otel puanlarınızı iyileştirmek için aydınlatmayı kullanmanın birkaç akıllı yolu vardır. Otelinizin doğru görünümü vermesine yardımcı olacak aydınlatma ipuçlarına bir göz atalım!

Aydınlatmanın müşteri algısını nasıl etkilediğini anlayın

İnsanların kötü yorumlar bırakmasının ana nedenlerinden biri, otelin güvensiz veya nahoş olduğunu düşünmeleridir. Otel puanlarınızı iyileştirmek için aydınlatmayı kullanırken, aydınlatma ile konukların aradığı kişisel güvenlik duygusu arasındaki bağlantıyı anlayarak bu izlenimi doğrudan değiştirebilirsiniz.

İnsanların kötü yorumlar bırakmasının ana nedenlerinden biri, otelin güvensiz veya nahoş olduğunu düşünmeleridir. Otel puanlarınızı iyileştirmek için aydınlatmayı kullanırken, aydınlatma ile konukların aradığı kişisel güvenlik duygusu arasındaki bağlantıyı anlayarak bu izlenimi doğrudan değiştirebilirsiniz.

İnsanlar bilinmeyenden korkarlar ve aydınlatmanın yetersizliğinden kaynaklanan karanlıktan endişe etmeleri de normaldir. Yetersiz aydınlatılmış otoparklar, karanlıktan endişe edilmesinin yanı sıra düşme gibi kazalar açısından veya görünürlük açısından da endişe kaynağı olabilir. Binanın zayıf aydınlatılmış dış cephesi de konuklara otelin standartlarına uygun olmadığı konusunda büyük bir ipucudur. Otelin saklayacak bir şeyleri varmış gibi görünmesini sağlar ve güvensizlik hissini artırır.

Işık seviyesi konusunda kararsız kalırsanız

Doğru aydınlatmanın en önemli faktörlerinden birisi, ışık seviyesinin amacına uygunluğudur. Işığın yetersiz olması nasıl bir sorun ise, çok fazla ışıkta önemli bir sorundur. Örneğin bir otel odasında aydınlatma 150 lx olmalıdır. Otel koridorlarında 100lx yeterlidir. Işık seviyesini ölçemiyorsanız veya ışık seviyesi konusunda kararsız kalırsanız tercihinizi biraz daha fazla ışıktan yana kullanabilirsiniz. Biraz aydınlık, biraz karanlıktan iyidir.

Otel restoranlarında ışık seviyesi daha düşük olmalıdır.

Esnek Oda Aydınlatmaları

Otel odaları çalışma, dinlenme, okuma ve romantizm gibi çok sayıda amaç için kullanılabilir. Çalışmak için yeterince parlak ve dinlenmek için yeterince loş olabilmelidir. Bu nedenle konukların ışıkları arzu ettikleri gibi yönetme imkanına sahip olmaları önemlidir. İyi bir oda aydınlatması müşteri memnuniyetini artırmaya yardımcı olur. Kötü bir oda aydınlatması, kötü müşteri yorumları elde etmenin en garantili yoludur.

Isı Üretmeyen Aydınlatmalar Kullanın

Led aydınlatmalar veya led ampuller tüketilen enerjiyi herhangi bir ısı kaybı olmadan aydınlatma oluşturmak için kullanmak açısından da verimlidir. Bu, oteldeki daha küçük bir alanın aşırı ısınmasını önlemenize yardımcı olacaktır. LED ayrıca, otelin farklı alanları için doğru renk sıcaklığını elde edebilmeniz için daha iyi bir renk sıcaklığı ölçeği sunar.

Otel Restoranlarında Loş Aydınlatma Kullanın

Bir restoranı düşük (loş) seviyede aydınlatmak, restoran içinde daha samimi bir atmosfer yaratmaya yardımcı olur. Loş ışıklar rahatlatıcı veya romantik olarak kabul edilir ve yemek yiyenleri restoran içinde biraz daha oyalanmaya teşvik eder.

Bunun için düşük renk sıcaklığına sahip (2700K-3000K) ve dim edilebilir ışık kaynakları kullanılmalıdır. İhtiyaca göre ışık seviyesini kısarak restoranı daha loş hale getirmek, konuklarda restoran içinde bir mahremiyet hissine sahip olmalarını sağlar ve daha samimi hissetmelerine yardımcı olur.