Yoğun bir günün sonunda bahçeniz, dinlenmeniz ve kendinizi doğaya yakın hissetmeniz için mükemmel bir yer sağlar. Bu çok işlevli alanlar, açık havada yemek yemek ve konukları ağırlamak için de idealdir. Bahçenizi güneş battıktan sonra da kullanacaksanız, dış mekan aydınlatmaları satın almayı düşünmek iyi bir fikirdir. Bahçe zeminini aydınlatmak sadece hoş ve estetik açıdan iyi bir görünüm sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha güvenli hale getirir. Dışarıda çok fazla akşam geçirmeyi planlıyorsanız, aydınlatmanın önemli bir husus olduğunu unutmayın.

Bununla birlikte, artan enerji maliyetleri, harici bir güç kaynağının ek maliyeti ve karmaşıklığı ve dikkate alınması gereken çevresel etkileri nedeniyle, bu her zaman basit bir karar değildir. Tüm bu sorunları çözen seçeneklerden biri solar (güneş enerjili) aydınlatmadır.

Solar aydınlatmalar bahçeniz için neden iyidir?

Pille çalışan ışıklar veya şebeke elektriğine bağlı olanlar gibi birçok farklı seçenek olsa da, en çok yönlü ve uygun maliyetli olanlar genellikle solar (güneş enerjili) ışıklar olarak kabul edilir.

Solar aydınlatmalar, onları dış mekan yaşam alanları için mükemmel bir uyum haline getiren bir dizi avantajla birlikte gelir ve enerjileri yalnızca güneşten geldiğinden, mülkünüzden elektrik kablolarını çekmek için bahçeyi kazmaya gerek kalmadan hemen hemen her yere yerleştirilebilirler.

Solar ışıklarının bahçe aydınlatması için iyi olmasını sağlayan diğer faydalarından bazıları şunlardır:

  • Sürdürülebilir aydınlatma sağlar.
  • Çevresel etkileri çok azdır.
  • Uygun maliyetlidirler.
  • Devam eden bakım gereksinimleri neredeyse hiç yoktur.

Geceleri çalışacaklar mı?

Evet! Solar ışıkları gün boyunca güneş ışığından enerji toplar, hava kararana kadar depolar ve ardından bahçeniz veya dış mekan yaşam alanınız için yumuşak bir aydınlatma sağlamak için depoladığı enerjiyi kullanır.

Solar ışıkları, hava karardığında otomatik olarak etkinleşmelerini ve güneş tekrar doğduğunda devre dışı kalmalarını sağlayan ışık algılama açma/kapama özelliklerine sahiptir. Bu, hiçbir enerjinin boşa harcanmadığı ve ihtiyacınız olan aydınlatmayı ihtiyacınız olduğu anda elde edeceğiniz anlamına gelir.

Solar aydınlatmalar biraz kötü bir üne sahiptir, ancak satın aldığınız diğer her şey gibidir, ödediğinizin karşılığını alırsınız. Cadde üzerindeki bir süpermarketten ucuz solar aydınlatma satın alıyorsanız, muhtemelen yurtdışında (Çin’de) nispeten kısa bir ömre sahip düşük maliyetli bir ürün olarak üretilmiş olacaktır. Yukarıdaki faktörlerin bir sonucu olarak, ucuz solar aydınlatmalar, güneşin nispeten az olduğu kış ayları boyunca aydınlatmak için yeterli enerji depolaması pek olası değildir.

Solar aydınlatmalar, yağmurla kendiliğinden yıkanırlar ancak uzun süreli yağmursuz bir dönem geçiriyorsanız, iyi bir enerji depolaması için solar aydınlatmaların yüzeylerini temizleyin.

Solar aydınlatmaların faydaları

  • Az bakım gerektirir. Pille çalışan ışıkların aksine, solar ışıklar herhangi bir pil bakımı gerektirmez.
  • Maliyet. Artan enerji fiyatları, elektrikle çalışan ışıkların çalıştırılmasının pahalı olabileceği anlamına gelir, bu nedenle bunları yalnızca idareli kullanmayı seçebilirsiniz. Öte yandan, solar ışıklarının devam eden bir işletme maliyeti yoktur, yani ışıkların ilk satın alma fiyatından sonra, size hiçbir maliyeti olmadan, yıl boyunca her gece dış alanınızın otomatik olarak aydınlatıldığını görmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Çevre dostudur. Solar ışıklar, iklim değişikliği üzerindeki etkinizi azaltmanıza yardımcı olarak diğer bahçe aydınlatması türlerine kıyasla daha yeşil bir seçenek sunar.
  • Yaban hayatı dostu. Yaban hayatı ve ışık kirliliği üzerinde minimum etki sağlayacak şekilde tasarlanmış ışıkları seçerek dış alanınızın, bahçenizin veya zemin kaplamanızın doğal ekosistemini koruyun.
  • Kurulumu kolaydır. Şebeke elektriği gerekmeden, istediğiniz görünümü elde edene kadar solar ışıklarınızı bahçe yüzeyine istediğiniz sayıda yerleştirebilirsiniz. Gündüz güneş gören herhangi bir yerde kullanabilirsiniz.

Bahçe aydınlatmanız için dış mekan solar ışıklarının sağladığı çok çeşitli avantajlarla, geceleri çevreye, vahşi yaşama veya cüzdanınıza zarar vermeyen aydınlatmanın keyfini çıkarırken, aynı zamanda yıllarca sürecek az bakım gerektiren bir çözüm elde edersiniz.